Rólunk

Mi a JobSolver?

A JobSolver egy munkaerő-közvetítő cég, amely a Gerilla Önéletrajz Műhely brand révén megszerzett és felépített 10 éves karrier-tanácsadói múltra, százezres álláskeresői adatbázisra és digitális marketing szaktudásra építve segít a cégekeknek munkaerő toborzásban és az álláskeresőknek a legjobb állások felkutatásában.

Célunk, hogy a tehetséges és jól képzett pénzügyi, mérnöki, IT és irodai adminisztrációs szakembereket kapcsoljunk össze multinacionális és hazai munkáltató partnereinkkel.

Fős aktív adatbázis
Év munkaerőpiaci tapasztalat
Személyes konzultáció/év

Hogyan dolgozunk?

Értjük és megértjük az ügyfeleink pontos igényeit, legyen szó munkáltatókról vagy álláskeresőkről.

Köztudott, hogy a munkaerő-piac nem egy hatékonyan működő piac, tehát a kereslet és a kínálat nehezen találja meg egymást. Azt tapasztaljuk, hogy még egy munkaerő-hiányos környezetben sem feltétlenül csak arról van szó, hogy nincs elegendő munkaerő. Hanem arról, hogy az álláskereső ill. állásváltáson gondolkozó szakemberekhez nehezen jut el az álláslehetőségek híre, illetve hogy milyen előnyöket kínál számukra az adott munkáltató. Az is nehezíti a munkáltatók helyzetét, hogy a sok álláshirdetés közül ma már nehéz kiemelkedni az állásajánlatokkal. A Gerilla Önéletrajz Műhelynél évente kb. 200 személyes konzultációt, kb. 500 telefonos tanácsadást tartunk, és a tréningjeinken is közel 2500 álláskereső vesz részt, így pontosan látjuk, hogy mire van szükségük a munkavállalóknak, miért mondanak fel a munkahelyükön, milyen szempontok szerint választanak új munkahelyet, és hogyan keresnek állást. Ezen tapasztalatunk alapján pedig meg tudjuk szólítani az álláskeresőket (köztük a passzív álláskeresőket is) és “el tudjuk adni” a jelölteknek a nehezebben betölthető pozíciókat.

Gyorsan közvetítünk ki szakmailag megfelelő munkaerőt.

Nemcsak a klasszikus toborzás / kiválasztás / fejvadász technikákra építünk, hanem ezeket ötvözzük a célzott, saját online toborzási eszközeinkkel, a digitális marketinggel, valamint az online tömegkommunikáción alapuló módszereinkkel. A Gerilla Önéletrajz Műhely tanácsadói praxisunkból kifolyólag állandóan keressük a leghatékonyabb álláskeresési és toborzási csatornákat, így naprakész ismeretekkel rendelkezünk ezek eredményes használatáról. Legyen szó a Linkedin-ről, hagyományos vagy alternatív állásportokról, vagy Facebook hirdetésekről, jól ismerjük ezek működését, és a saját toborzási projektjeink során is eredményesen használtuk ezeket a csatornákat.

Csak olyan megbízásokat vállalunk el, amiről tudjuk, hogy teljesíteni is tudjuk.

Influencerek vagyunk a munkavállalók célpiacán, így a rejtett álláskeresőket is elérjük, és meg tudjuk szólítani őket. Több mint 100.000 fős saját adatbázissal rendelkezünk, a Gerilla Önéletrajz Műhely Facebook követőink száma pedig meghaladja az 59 ezret. Az adatbázisunkban nemcsak munkanélküliek találhatók meg, mert a követőink 50-60 százalékának van állása, de váltani szeretne vagy gondolkozik a váltáson. Természetesen a toborzás során nagyban építünk majd erre az adatbázisra, melyet folyamatosan frissítünk.

Miben vagyunk mások?

A digitális marketing szaktudásunkra és influencer státuszunkra alapozva nemcsak az aktív, hanem a passzív álláskeresőket és állásváltáson gondolkozókat is meg tudjuk szólítani költséghatékony módon.

Aktív tartalommarketinget folytatunk, ezáltal egyfajta véleményformáló, ‘influencer’ képességgel rendelkezünk. Azok a munkáltatók, akiknek mi vezetjük a toborzását, egyaránt arról számolnak be, hogy a munkánk eredményeként jóval több kvalifikált jelentkező közül választhattak, mint álláshirdetés feladását követően vagy más munkaerő-közvetítővel történő együttműködés során.

Csapatunk

Baráth András, alapító, cégvezető

a Gerilla Önéletrajz Műhely alapítója és vezető karrier-tanácsadója

András álmodta meg és hozta létre 2009-ben, immár 10 éve a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott, bizonyítottan működő Gerilla módszerek segítségével, tantermi képzések, személyes tanácsadások és távoktatás keretében. Álláskeresés, önéletrajzírás témában számos népszerű publikációja, kiadványa megjelent, valamint rendszeres meghívott előadója szakmai konfereciáknak, előadásoknak is. 2019-ben többszörös munkáltatói megkeresés után döntött úgy, hogy az álláskeresői oldalon megszerzett tapasztalatát és piacismeretét a munkáltatók számára is elérhetővé teszi. Így jött létre a JobSolver munkaerő-közvetítő cég, amely mostantól nemcsak az álláskeresőknek, de a munkaadóknak is hatékony és egyedülálló segítséget jelent a megfelelő munkatársak felkutatásában.

Perei Viktória

digitális marketing manager

Viki irányítja a Gerilla Önéletrajz Műhely teljes marketing tevékenységét és a különböző területeken dolgozó kollégák munkáját.

15 éves marketing tapasztalattal, projektmenedzseri rutinjával, és utánozhatatlan kreativitásával, valamint rendszerszemléletével nem csak a Gerilla, de a JobSolver csapat kulcsfigurája is egyben.

Ő az, aki indulástól kezdve részt vesz a JobSolver valamennyi munkafolyamatának kidolgozásában és hatékonyabbá tételében.

Simics Júlia

senior recruiter

Júlia a Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát humán-erőforrás menedzsment szakon. Igazi veterán a HR területen, olyan cégeknél szerzett tapasztalatot, mint a DM, KFKI, Randstad, Waberers, Teqball…Öt évig német tulajdonú ipari vállalatnál dolgozott HR szakemberként. Júlia mind munkaerő-közvetítői, mind vállalati oldali toborzási tapasztalattal rendelkezik, ezért pontosan tudja, mit vár a vállalati oldal egy munkaerő-közvetítő ügynökségtől.Ismeri és használja a fejvadász technikákat, a legmodernebb eszközöket használja a potenciális jelöltek felkutatására. Nem az a fontos, hogy hány jelöltet küld, hanem hogy a JÓ jelölteket találja meg, és közvetítse ki.

Szabó Bence

key account manager

Bence a Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, tehetséges fiatal szakember, aki több mint 2 éves tapasztalattal rendelkezik cégünknél ügyfélkapcsolattartás területen. Ő az, aki munkáltatóként elsőként kapcsolatba lép Veled és elmond mindent a JobSolverről.

Mindenkivel könnyen megtalálja a közös hangot. Hosszútávú bizalmi kapcsolatokat épít ki, és pontosan felméri a megbízóink igényeit. Csak olyan megbízást vállal el, amit biztosan teljesíteni tudunk.