Egyedi ajánlatkérés

Szeretnénk segíteni a toborzásban!

Mint minden cégnek, így nektek is egyediek lehetnek az igényeitek, ezért szükség van arra, hogy árajánlatunkat egyedileg állítsuk össze számotokra.

Miért érdemes felvenni velünk a kapcsolatot?

A Gerilla Önéletrajz Műhelyben már 10 éve segítjük az álláskeresőket új álláshoz jutni, de a JobSolver egy új üzletágunk. Mit jelent ez számodra? Legfőképp azt, hogy kicsik vagyunk, egyelőre csa kevés ügyféllel dolgozunk, vagyis gyorsak vagyunk és maximálisan rád koncentrálunk. Egy célunk van, hogy minél több elégedett céges partnerünk legyen, akik tovább viszik jó hírünket, és szívesen ajánlják a Job Solver nevet. Biztos lehetsz benne, hogy ha velünk dolgozol, akkor azon leszünk, hogy minél hamarabb be tudjuk tölteni a hiányzó pozícióitokat. Ügyfeleink elégedettsége mindennél fontosabb számunkra, és ezért tényleg mindent megteszünk.


Fős aktív adatbázis
Év munkaerőpiaci tapasztalat
Személyes konzultáció/év

Mit várhat a JobSolvertől?

Értjük és megértjük az ügyfeleink pontos igényeit, legyen szó munkáltatókról vagy álláskeresőkről.

Köztudott, hogy a munkaerő-piac nem egy hatékonyan működő piac, tehát a kereslet és a kínálat nehezen találja meg egymást. Azt tapasztaljuk, hogy még egy munkaerő-hiányos környezetben sem feltétlenül csak arról van szó, hogy nincs elegendő munkaerő. Hanem arról, hogy az álláskereső ill. állásváltáson gondolkozó szakemberekhez nehezen jut el az álláslehetőségek híre, illetve hogy milyen előnyöket kínál számukra az adott munkáltató. Az is nehezíti a munkáltatók helyzetét, hogy a sok álláshirdetés közül ma már nehéz kiemelkedni az állásajánlatokkal. A Gerilla Önéletrajz Műhelynél évente kb. 200 személyes konzultációt, kb. 500 telefonos tanácsadást tartunk, és a tréningjeinken is közel 2500 álláskereső vesz részt, így pontosan látjuk, hogy mire van szükségük a munkavállalóknak, miért mondanak fel a munkahelyükön, milyen szempontok szerint választanak új munkahelyet, és hogyan keresnek állást. Ezen tapasztalatunk alapján pedig meg tudjuk szólítani az álláskeresőket (köztük a passzív álláskeresőket is) és “el tudjuk adni” a jelölteknek a nehezebben betölthető pozíciókat.

Gyorsan közvetítünk ki szakmailag megfelelő munkaerőt.

Nemcsak a klasszikus toborzás / kiválasztás / fejvadász technikákra építünk, hanem ezeket ötvözzük a célzott, saját online toborzási eszközeinkkel, a digitális marketinggel, valamint az online tömegkommunikáción alapuló módszereinkkel. A Gerilla Önéletrajz Műhely tanácsadói praxisunkból kifolyólag állandóan keressük a leghatékonyabb álláskeresési és toborzási csatornákat, így naprakész ismeretekkel rendelkezünk ezek eredményes használatáról. Legyen szó a Linkedin-ről, hagyományos vagy alternatív állásportokról, vagy Facebook hirdetésekről, jól ismerjük ezek működését, és a saját toborzási projektjeink során is eredményesen használtuk ezeket a csatornákat.

Csak olyan megbízásokat vállalunk el, amiről tudjuk, hogy teljesíteni is tudjuk.

Influencerek vagyunk a munkavállalók célpiacán, így a rejtett álláskeresőket is elérjük, és meg tudjuk szólítani őket. Több mint 100.000 fős saját adatbázissal rendelkezünk, a Gerilla Önéletrajz Műhely Facebook követőink száma pedig meghaladja az 59 ezret. Az adatbázisunkban nemcsak munkanélküliek találhatók meg, mert a követőink 50-60 százalékának van állása, de váltani szeretne vagy gondolkozik a váltáson. Természetesen a toborzás során nagyban építünk majd erre az adatbázisra, melyet folyamatosan frissítünk.